In de offshore industrie is bescherming tegen corrosie enorm belangrijk. Constructies op zee zijn namelijk ๐—ธ๐—ผ๐˜€๐˜๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ en de vereiste levensduur ervan is hoog.

Een belangrijk verschil met coatings die op het vaste land worden gebruikt is dat ze vaak ook (deels) ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜. Dit zorgt ervoor dat de coating op een geheel andere manier wordt belast dan boven water.

Daarom worden er in ๐—œ๐—ฆ๐—ข ๐Ÿญ๐Ÿฎ๐Ÿต๐Ÿฐ๐Ÿฐ-๐Ÿต (Norm voor conservering van off shore constructies met organische coatings) corrosieklassen beschreven met ieder hun eigen test-regime.

๐—”๐˜๐—บ๐—ผ๐˜€๐—ฝ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ (๐—–๐—ซ ๐—ผ๐—ณ๐—ณ๐˜€๐—ต๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ)

Constructies die worden blootgesteld aan (boven water) off-shore atmosfeer.

๐—ฆ๐—ฝ๐—น๐—ฎ๐˜€๐—ต ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฒ (๐—œ๐— ๐Ÿฐ + ๐—–๐—ซ)

Constructies in de getijde en golfzone. Dit is het gebied waarin het waterpeil verandert door natuurlijke of kunstmatige effecten. Hier ontstaat meer corrosie door het gecombineerde effect van cyclische blootstelling aan zeewater en de atmosfeer.

Kroonint Protective coating heeft in samenwerking met M2Lab het certificaat corrosiewering CX behaald. Hierdoor is ons systeem toepasbaar in offshore-gebieden met hoog zoutgehalte, industriรซle gebieden met extreme vochtigheid en agressieve atmosfeer, subtropische en tropische atmosferen en industriรซle gebieden met extreme vochtigheid en agressieve atmosfeer.